التسميات

الجمعة، 25 مارس 2022

ارز باللبن

 


مكونات الأرز باللبن

-      لبن                       كيلو

-      ارز مصري            كوب او 200جم

-      سكرخشن               كوب او حسب الرغبه

-      جوز هند مبشور       نصف كوب

-      مكسرات                حسب الرغبه

-      فانليا                     اقل من ربع ملعقه صغيره

-      قرفه مطحونه          حسب الرغبه

طريقه عمل الأرز باللبن

·       ينقع الأرز المصرى في اللبن لمده من 2 ساعه الى 3ساعات

·       يوضع في وعاء وعلى نار هادئه جدا جدا ونقلب

·       نقلب كل فتره وفتره حتى لا يلتصق بقاع الوعاء

·       نقلب كل فتره وبعد نصف ساعه نضع جوز الهند ونقلب

·       عند قرب النضج اى عندما يصل الى ثلاث ارباع النضج يتم وضع الفانليا والسكر ونقلب جيدا

·       السكر حسب الرغبه

·       مده النضج من ساعه الى ساعه ونصف حسب نوع حبة الأرز وحسب النار المستخدمه

·       بعد تمام النضج يصب في اطباق او كاسات الايسكريم ويزين بالمكسرات والقرفه حسب الرغبه يقدم بارد او ساخن حسب الرغبه يمكن ان يحفظ في الثلاجه لمده 3 أيام لكن يغطى بكيس استريتش او اى شيء حتى لا يصبح قاسى(ناشف)

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

طريقة عمل الكريب الحلو

  مكونات الكريب الحلو: -       دقيق                                كوب -       لبن                                 كوب وثلث -       سك...